Handtvätt

Allt är förprogrammat för rätt inställning av tryck- och värme i högtryckstvätten, dosering av rengöringsmedel i skumtvättsborste och avfettning. Alla utrustning finns på plats i varje tvättbox och du når allting lätt och smidigt. Eftersom golvet är uppvärmt i boxen kan du tvätta även vintertid i minusgrader utan problem. Vårt torkmedel gör att vattendropparna blir små och bilen torkar snabbt.

Instruktioner


Köp värdebevis. Knappa in din kod på den knappsats som finns till vänster om programväljaren, bekräfta med # . Ange hur mycket av ditt saldo du vill föra över till programväljaren.

TIPS: För över mindre summor i taget då man inte kan returnera ett överfört belopp.


Programväljaren är panelen där du väljer mellan avfettning, högtryckstvätt eller skumtvätt med borste. Minutpriserna varierar, tio kronor räcker längre på högtryckstvätt än avfettning.

TIPS: Starta inte programmet innan du greppat rätt redskap, då minuttaxan påbörjas samtidigt som programmet.

Redskap och program

AVFETTNING
Munstycke som sprayar brett och jämnt, cirka en halvliter avfettning per minut.

SKUMTVÄTT MED BORSTE
Borste som blandar vatten och schampo som ger ett bra skum. Det långa skaftet gör att du kommer åt överallt.

HÖGTRYCKSTVÄTT
Högtryckstvätten har flera olika program, minutpriset varierar beroende på program.

PROGRAM HÖGTRYCKSTVÄTT

– Avspolning, rent vatten
– Skumtvätt, med schampo
– Kalkfritt, destillerat vatten
– Vaxning, destillerat vatten med vax

GÖR DET SJÄLV: TIPS PÅ EFFEKTIV OCH BILLIG BILTVÄTT

Här har vi sammanställt lite tips på hur du kan tvätta sin bil på ett effektivt sätt så den blir ren och fin, samtidigt som du inte betalar mer än vad som är nödvändigt. Det finns fyra tvättbås där golvet är uppvärmt för att möjliggöra tvätt även i minusgrader och taket är gjort av glas. Detta ger naturligt ljus dagtid så att du inte missar några fläckar. Kvällstid finns belysning som tänds automatiskt.

Börja biltvätten med att spraya på avfettningsmedel. Detta är särskilt viktigt vintertid för att få bort salt och sand som sliter hårt på lacken. Tänk på att vara tidseffektiv när du använder avfettningsprogrammet så du inte gör av med mer pengar än nödvändigt.

Spola sedan av bilen med högtryckstvätten. Du kan välja mellan att använda ett program med eller utan schampo. Spola av bilen uppifrån och ned för att undvika att större partiklar som fastnar nedtill på bilen spolas upp och repar lacken. Håll inte munstycket närmare bilen än 30 centimeter.

När bilen spolats av är det dags för skumborsten. I våra tvättboxar finns borstar som automatiskt sprutar ut varmt vatten blandat med schampo. Det är bra att skölja av bilen emellanåt för att undvika att skummet fastnar, så undvik att behandla för stora ytor åt gången. Fronten på bilen kräver störst noggrannhet eftersom det fastnar mer smuts och insekter där.

Efter skumtvätten sköljer du återigen av bilen. Du väljer då mellan funktionerna ”kalkfritt” eller ”vaxning”, vilket innebär destillerat, kalkfritt vatten med eller utan vax. Det destillerade vattnet gör att vatten-dropparna som bildats blir små och lättare glider av bilen. Då torkar den snabbt och lätt.